AGNuke

D-Link DIR-882 EXO AC2600 MU-MIMO Wi-Fi Router

Какво да правим, ако искаме да покрием с Wi-Fi голямо жилище или офис или търсим начин да подобрим безжичната си свързаност? Как да осигурим на всеки член на семейството адекватна свързаност, без да харчим излишно?

Удачно решение в тези случаи могат да бъдат рутерите на D-Link, поддържащи технологията MU-MIMO. Благодарение на няколкото си антени и мощните си процесори те могат да се справят с по няколко задачи едновременно.

D-Link DIR-882 предлага точно това. Четири антени и редица технологии за максимален обхват на безжичния сигнал, както и двуядрен процесор за мигновена реакция. Геймърите със сигурност ще оценят подобрената връзка!

Какво е MU-MIMO?

Колкото повече устройства свързвате към рутера си, толкова по-бавна е връзката. Очаквано нали? Причината обаче вероятно всъщност е неочаквана за някои. Забавянето често се дължи на факта, че рутерите могат да комуникират само с едно устройство в даден момент. Така се получава опашка от устройства, чакащи да бъдат обслужени.

Така нареченият Multi-user multiple-input and multiple-output (или MU-MIMO) е набор от технологии за безжични комуникации, които позволяват едновременна комуникация с няколко потребителя. Така вместо на една опашка, чакащите устройства се редят на няколко, което драстично ускорява целия процес.

Ако ползвате интернет връзката за сърфиране из мрежата, то надали ще ви направи впечатление. Но геймърите със сигурност ще усетят по-ниското закъснение (т.нар. лаг) в любимата си игра. Особено ако става дума за някой бърз екшън…

Редно е да се отбележи, че всяко Wi-Fi устройство може да се свързва с MU-MIMO рутер. Ако другото клиентско устройство също поддържа стандарта MU-MIMO, то можете да очаквате още по-осезаемо подобрена връзка.

Защо да изберем D-Link DIR-882?

D-Link AC2600 предлага всичко, което можете да очаквате от висок клас рутер. Това двубандово устройство предлага теоретична скорост до 800 Mbps и 1,7 Gbps съответно при 2,4 и 5 Ghz. Описаната MU-MIMO технолологията позволява комуникиране с няколко устройства едновременно, а Advanced AC Smartbeam намалява зоните без покритие не Wi-Fi в дома ви.

DIR-882 предлага всичко, което може да ви потрябва, включително два USB порта (3.0 и 2.0) за свърване на устройства за съхранение на данни, принтери и др., Quad Stream технология за постигане на оптимална сила на сигнала, както и поддръжка на DLNA (Digital Living Network Alliance) за поточно споделяне на мултимедиа между различни устройства.

Руерът е отлично решение за потребителите, които искат да “покрият” с Wi-Fi сигнал по-голямо жилище, без никой от членовете на семейството да е разочарован. За геймърите, освен с повече пъргавина, D-Link DIR-882 EXO AC2600 MU-MIMO Wi-Fi Router идва и със стабилен резерв по отношение на безжичния капацитет – няма да усетите смущения, ако някой в съседната стая гледа поточно видео например. Рутерът е подходящ и за офиси с едновременни и разнообразни заявки към интернер.

Не на последно място гигабитовите WAN и LAN портове предоставят максимално бърза свързаност, както и възможност за изграждане на скоростна домашна кабелна мрежа.

Нагоре