AGNuke

Разширена система за охлаждане на MSI - 10 градуса по-хладен процесор

Разширената система за охлаждане е решението на MSI за охлаждане на повече ядра и доставяне на по-висока производителност. В процесори с повече ядра термалния дизайн е още по-важен, за да се осигури температура, която поддържа процесора ефективен. Системата за охлаждане на MSI и подобрения дизайн на пътеките на дънната платка дава възможност дори на i7 процесорите от най-висок клас да работят на пълна скорост.

По-широкият радиатор на системата има 26% повече обем от обикновените радиатори и 44% повече покривана площ. Това означава, че с разширената система за охлаждане компютъра се държи по-добре в ситуации, които предизвикват сериозно качване на температурата, особено при обработване и зареждане на много информация.

За най-добра производителност на най-новите 6-ядрени процесори, MSI използва ексклузивната за техните дънни платки CORE BOOST технология, която осигурява стабилната работа на процесори с няколко ядра. CORE BOOST технологията комбинира начина, по който са разположени както информационните пътеки, така и захранването на елементите в платката. Това позволява по-бързо и безпроблемно обработване на информацията от процесора.

Въпреки това, без значение колко е изпипан дизайна на дънната платка, ако се търси висока производителност, това винаги означава по-висока температура.

Теста, който ще ви представим е направен от MSI и самите те признават, че резултатите варират според компютърната система, на която се прави теста.

Конфигурацията, на която те правят теста е следната.

Motherboard B360 GAMING PRO CARBON

BIOS E7B16IMS.212

CPU Intel Core i7 I7-8700K 3.7GHz Busspeed 100MHz/95W

CPU Cooler Asetek 510LC

Memory Samsung SEC-428-BCPB-K4AG085WD DDR4 2133

Graphic Card AMD Radeon HD R9-270X

HDD WD WD5000AAKX SATAIII / 500GB, SATA

Power Supply CoolerMaster RS-A00-80GA-D3(Silent Pro Gold 1000W)

OS Microsoft Windows 10 64bit Build 16299.15 (RS3)

Chamber Temp(℃) 35℃

Benchmark Config. Prime 95, In-Place Large FFTs Mode

Температурните сензори се свързват с всеки 12-те mosfet транзистора, които се намират в близост до процесора, за постигане на по-добра точност при теста. Резултатите, които са постигнати по време на теста говорят за това, че средната температура, която поддържат транзисторите с разширена система на охлаждане са с 10.789 градуса по-ниски от тези, които биват засечени със стандартната по големина охладителна система. Дънните платки на MSI, които поддържат разширената охладителна система са GAMING PRO CARBON, MORTAR и BAZOOKA от последното поколение B360. За повече информация относно дънните платки на MSI, посетете http://www.msi.com.

Нагоре