AGNuke

D-Link DIR-605L Wireless N300 Home Cloud Router

Четейки за рутери на сайтове като нашия или разглеждайки предложенията на пазара, човек обикновено попада първо на по-специализираните и скъпи продукти. Възможно е обаче да нямаме нужда от нещо свръх специално...

Възможно е просто да искаме да имаме безжично покритие на Wi-Fi у дома, в общежитието или на вилата. В този случай може би нямаме нужда от мощно двубандово решение, чийто сигнал да “пробива” по няколко стоманобетонни стени.

Паралелно с това обаче категорията от по-евтини продукти всъщност е най-натоварената. Именно в нея продават множество безименни играчи, при които качеството може да е под въпрос. Затова най-удачното решение в някоя от описаните по-горе ситуации е да се спрем на по-достъпен модел на утвърдена марка.

Представяме на вашето внимание модела DIR-605L на утвърдения производител D-Link. Няколкото лева отгоре, дадени за него, може да ни спестят много главоболия. Ще получите по-качествени материали и изработка, както и уникална за този клас софтуерна функция.

Облачен рутер?

Въпреки, че говорим за по-достъпен модел, това не означава, че получавате само най-базовите функционалности. Вероятно, за да подчертаят това, разработчиците са нарекли своя продукт “Cloud Router”.

Благодарение на поддържаната от него облачна услуга MyDlink можете да се свързвате с домашната си мрежа независимо къде се намирате в момента. Това е единственото решение в този клас, което разполага с подобна функционалност. Дистанционната връзка се осъществява през софтуер за Windows или през мобилни приложения за Android и iOS.

Благодарение на MyDlink можете по всяко време да хвърляте едно око на случващото се дома ви - какво прави например детето ви или домашният любимец. Естествено, за подобни сценарии ще са ви необходими съответните камери. Удачен вариант е да ”гарнирате” рутера с умните камери на компанията, които също поддържат MyDlink.

Не на последно, чрез услугата, получавате информация в реално време за трафика, минаващ през устройството, както и кой се е свързал към него.

Защо DIR-605L?

Рутерът работи на обичайната честота от 2,4 GHz и предлага теоретична скорост до 300 Mbps. Последната цифра надали може да бъде постигната в реалния свят, но при всички положения устройството ще покрие широколентовите ви нужди, независимо дали гледате или предавате поточно видео или пък играете някоя игра.

На гърба му са разположени традиционните пет етърнет порта - един WAN, където се включва кабелът на интернет доставчика, и четири LAN за свързване на настолни компютри, устройства за съхранение на данни, мултимедийни системи и т.н. Освен че получават достъп до интернет, те се свързват към защитена вътрешна мрежа, чрез която можете да споделяте файлове с другите устройства свързани в мрежата.

D-Link DIR-605L Wireless N300 Home Cloud Router е лесно за инсталиране, универсално решение за дома, предлагащо повече функции спрямо останалите продукти от този клас. Контролиране на трафика, WPS защитата, информационните Push нотификации на mydlink апликацията за смартфони и достъпа до информация за сърфирането в интернет в реално време са само част от предимствата на рутера спрямо у конкурентите в същия клас. Не на последно място, използваните в него интелигентни антени позволяват формиране на няколко потока за пренос на данни (т.нар. MIMO технология), които се отразяват от стените в дома ви. Благодарение на това можете да разчитате на съвсем адекватен обхват дори в по-големи жилища.

Нагоре