AGNuke

Първи сезон на Game Ninja League 2018 приключи

Първи сезон на Game Ninja League беше истинско предизвикателство и поднесе страхотни битки между най-добрите отбори в България по CS:GO, League of Legends, Dota 2 и Hearthstone.

С приключването на финала от CS:GO дисциплината на Game Ninja League сме готови да обявим крайните резултати за сезона.

В League of Legends финала беше между Random 5 и Gi4ka. Отбор Gi4ka се справи подобаващо в груповата фаза на втори полусезон, като завърши на 1-во място с резултат 5-1, като единствения мач, в който завършиха наравно, беше със Strictly Taken. Именно Strictly Taken бяха и опонента на Gi4ka на плейофните финали, където с резултат 2 на 0, Gi4ka доказаха по-добрата си подготовка и продължиха в сезонните финали. Random 5, финалиста, класиран от 1-ви полусезон, обаче не отстъпи на реномето си и надви Gi4ka с 3 на 0 във финала.

В Dota 2 дисциплината на финала бяха изправени отборите на NIKO и Pyrvichna sila. Pyrvichna sila се добраха до сезонния финал след предизвикателството на специално сформираната група от 5 отбора за Dota 2 и победата им над отбор Elwyn+4 на сезонните плейофи. Отбор NIKO доминираха в сезонния финал и надделяха над опонентите им с 3 на 0, с което си спечелиха първото място. Pyrvichna sila от своя страна се сдобиха с 5 броя рутери DIR-842 от D-Link, като награда за второ място в 1-ви сезон.

В дисциплината CS:GO след трудна и оспорвана битка във втори полусезон HeadshotBG успяха да се доберат до финалите на сезона, където ги чакаше BPro Gaming. През втория полусезон HSBG имаха трудности с организирането на постоянен отбор и въпреки спечелването на втория полусезон те не успяха да се явят в пълен състав за финала на сезона и BPro получиха победата на финала с 3:0.

Сезонните финали по Hearthstone обаче доставиха истинско зрелище, където в срещата на върха се впуснаха в битка superlubo - финалиста от 1-ви полусезон и RupertMurloc. RupertMurloc беше и играчът, който superlubo победи в плейофната фаза на 1-ви полусезон по пътя си към 1-вото място, но това не успя да сломи духа на 17-годишния Rupert и във втори полусезон той успя да се пребори със жестока конкуренция, побеждавайки дори Anchor-а на българския национален отбор по Hearthstone - Jengo. Във финалната среща от сезона superlubo, играч с доста значителни постижения в български и интернационални турнири, беше изправен срещу възпитаника на Билярда Dojo, където седмици наред RupertMurloc осъвършенстваше уменията си. Битката беше изключително оспорвана, но в крайна сметка RupertMurloc надделя над superlubo с 4 на 2 и си завоюва титлата шампион на 1-ви сезон по Hearthstone.

Game Ninja League се провежда с подкрепата на Acer, Predator, D-Link и MSI Gaming.

Нагоре