AGNuke

Наградата за подгласника на сезонните финали по Dota 2 - D-Link DIR-842 Wireless AC1200 рутер

Безжичният достъп до интернет е сред удобствата, за които вече дори не се замисляме. У дома често по-лесно е да се свържем към вече наличната безжична мрежа, вместо да опъваме кабели, за да си пуснем филм на телевизор например. В тази среда домашният рутер трябва да може да поема все по-натоварения вечерен трафик, когато всички са в къщи и почиват активно...

А ако към картинката се добави и някой взискателен геймър, то нещата стават дори по-интересни. Всъщност, сравнително доскоро играчите бяха „приковани“ към настолните си компютри и конзолите. Навлизането на смартфоните обаче им показа, че нещата биха могли да стоят другояче.

Производителите на геймърски продукти, разбира се, прегърнаха идеята и на пазара се предлагат специализирани рутери, предназначени именно за тази публика. Цените им обаче все още са доста високи. За щастие има производители, които предлагат достатъчно производителни рутери на отлични цени. Запознайте се с D-Link DIR-842.

 

 

Какво означава AC1200?

Може би сте обърнали внимание, че безжичните рутери днес са белязани като AC750, AC1200 и т.н. AC идва от мрежовия стандарт 802.11ac, който предлага връзка през 5GHz канал. Цифрата пък обозначава максималната теоретична скорост, която може да осигури устройството. Моделът, за който става дума, предлага два канала – 2,4- и 5-гигахерцов, по които може да предава съответно с до 300 и 867 Mbps (сумата от двете скорости е 1167, което поставя рутера в класа AC1200).

Наличието на две честоти е удобно, тъй като имате възможност да разделите трафика. Например връзка с принтери и сърфиране в интернет да ползвате 2,4 GHz, а за стрийминг на видео или други тежки задачи, както и за игри – 5 GHz.

 

 

Защо да изберем D-Link DIR-842?

Основното предимство на този рутер е отличното отношение между цената и предлаганата скорост. Устройството попада в средния клас, но въпреки това предлага много добри показатели и успешно се конкурира с по-скъпи продукти.

Четирите антени предоставят отличен обхват, а функциите за сигурност, предлагат защита от нежелани гости.

В допълнение към безжичните възможности са налице и четири LAN порта, поддържащи гигабитова скорост. Т.е. чрез устройството можете да си изградите скоростна домашна мрежа.

Конфигурирането става през конзола, достъпна през интернет браузър. Налице е и възможност за настройка чрез мобилни приложения за Android и iOS смартфони и таблети.

Пет броя от рутерите на D-Link ще бъдат раздадени като награди на сезонните финали на Game Ninja League Season 1 по Dota 2.

Нагоре