AGNuke

Класираните за плейофите на 2-ри полусезон от Game Ninja League по CS:GO и Hearthstone са ясни

След тежки битки в груповата фаза най-добрите отбори и играчи от дисциплините Hearthstone и Counter-Strike: Global Offensive заеха полагащите им се места в плейофната фаза на Game Ninja League.

В изминалата събота и неделя се изиграха и последните мачове от груповата фаза по CS и HS и излъчиха най-добрите 2 играча/отбора от всяка група, които ще играят следващия уикенд за титлата победител във 2-ри полусезон на Game Ninja League. Наградния фонд за този полусезон е 500 лева за CS:GO, който ще получи финалиста и 100 лева за Hearthstone играча, който успее да се пребори с враговете си на виртуалната интерактивна дъска.

В дисциплината CS:GO от група А с резултат 5/1 и на първо място напред продължиха Biskvitki Zakuska, които в полуфиналната си среща на плейофите ще се срещнат с втория отбор от група Б - HeadshotBG. Biskvitki Zakuska се справиха страхотно и направиха чудесно първо впечатление, като участник в Game Ninja League, а опонентите им от HSBG не са за подценяване, като те играят под крилото на организацията от вече няколко месеца и започват да спояват добре своя отбор. Втория полуфинал в края на седмицата ще се играе между TDR-Gaming от група Б, които завършиха на върха с резултат 6/0 и ще играят срещу втория отбор от група А - BOJESTVATA. TDR-Gaming може би помните от предишния плейоф, където отново успяха да се класират, но бяха победени от отбора на BPro. Сега обаче изглежда, че няма кой да ги спре. BOJESTVATA … са божествени. Очертава се доста интересен плейоф с установени отбори, защитаващи реномето си и нови отбори, които ще се опитат да пробият във вълнуващия 2-ри плейоф от Game Ninja League сезон 1.

В дисциплината HS от група А напред продължава Jengo, който се справя блестящо не само в Game Ninja League, но и в месечния ladder, което му донесе не само класиране на плейофите, но и му заслужи позицията на Anchor в българския национален отбор по Hearthstone за наближаващите Hearthstone Global Games организирани от Blizzard. Като цяло впечатляващ играч. На плейофите той ще се срещне със сериозен претендент за финалите, който участва в миналия плейоф. Той е и регулярен играч в български и интернационални турнири и неговото име е bnight. Във втория полуфинал от Game Ninja League по Hearthstone ще видим сблъсък между други двама класни играчи. Завършилият на първо място в група Б - RupertMurloc, който познавате от предишния сезон ще играе с напълно ново лице за турнира - Constantine и двамата играчи показват завидни способности и от личен опит мога да ви кажа, че Rupert е страховит играч, но Constantine едва ли му отстъпва.

Срещите от плейофната фаза на 2-ри полусезон на Game Ninja League ще се проведат следващия уикенд.

Мачовете от дисциплината CS:GO започват на 21.04. (Събота) от 14:00, като първата среща ще бъде между Biskvitki Zakuska И headshotBG и ще можете да гледате на живо на http://esports.bg/live/2/esportsbg_csgo

Мачовете от дисциплината HS започват на 22.04. (Неделя) от 16:00, като първата срещата ще бъде между Jengo и bnight и ще можете да гледате на живо на http://esports.bg/live/5/esportsbg_hs

Game Ninja League се подкрепя от Acer, Predator, MSI и D-Link.

Нагоре