Xen

Промени в правилата за провеждане на лигата

В първи полусезон на Game Ninja League най-добрите играчи на България в четирите дисциплини Hearthstone, Dota 2, League of Legends и Counter-Strike: Global Offenssive се бориха във формат, който имаше за цел да постави уменията, издръжливостта и отборния дух на първо място. Искаме да благодарим на всички отбори, които участваха в 1-ви полусезон на Game Ninja League и спазваха тези принципи.

По време на полусезона играчите дадоха своите предложения за промени на правилата, които да позволят повече свобода за провеждането на игрите по време на лигата. Радваме се, че играчите се интересуват от подобряването на игралната среда и дават своята обратна връзка и във втори полусезон нанесохме промени, които се надяваме да направят следващия месец на игра още по-приятен и по-завладяващ.

Основни промени

2.7. Отбор - означава сбор от петима (5) задължителни основни играча и 3 резервни играча, които участват заедно под едно и също име в турнира. Резервните играчи се използват при невъзможност на отбора да играе в пълен състав на определена среща от Game Ninja League и се обявяват до 30 минути преди започването на срещата, за която се отнасят. За да се добави резервния играч в състава е нужно да бъде предоставена информация за неговия акаунт, псевдоним и 2 имена. В случай на нужда някой играч да бъде сменен, за един и същи отбор ще се смята отбор, в който трима (3) или повече от участниците остават едни и същи. В случай, че желаете да направите смяна на повече от двама (2) играчи в своя отбор за играта в лигата, то по този начин той вече ще се смята за съвсем друг отбор и трябва да промените името му, губейки до момента събрания си брой точки в Game Ninja League и започвайки от начало.

5.3. Отбор или играч, може да се откаже да участва от лигата по всяко едно време, като уведоми администраторите на Game Ninja League чрез съобщение в официалния Discord сървър на лигата. Организаторите си запазват правото да поканят друг отбор, участвал в квалификациите, на мястото на отказалия се. Поканеният отбор се определя на база на отборите, които напусналия отбор е елиминирал в предходната фаза, като на първо място се кани директния опонент в заключителния кръг на предходната фаза, а в последствие, ако този отбор не може да се присъедини в лигата, следващия отбор, който е бил елиминирам в по-ранен рунд. Поканеният отбор се включва във фазата, която е напуснал предшния отбор и бива класиран на база на постиженията на предишния отбор.

Промени, касаещи груповите фази

При еднакъв резултат, който не позволява да бъдат определени най-добрите два отбора, се взима предвид крайния резултат на победени и загубени рундове/убийствa от изиграните мачове във фазата. Отборите се класират на база разликата между победи и загуби, като отбора с най-голяма разлика заема най-високото място. При положение, че в този случай не могат да се определят нужния брой отбори, за да се продължи в следващата фаза, се провежда допълнителна групова фаза със същите правила като главната групова фаза, съдържаща отборите с еднакъв резултат. Датите за провеждане на мачовете се определят допълнително с общото съгласие на администраторите и отборите.

Премахнати правила

4.4. Игри, провеждащи се като част от Game Ninja League, няма да бъдат рестартирани след тяхното започване. При рестарт на игра от Game Ninja League, причините за напускане на играта се изясняват с администраторите. Отбора/играча, който е напуснал играта първи, получава служебна загуба на играта, след което серията от игри в мача може да продължи.

Нагоре