Xen

D-Link DIR-809 Wireless AC750 Dual Band Router

Интернет достъпът вече спокойно може да бъде приравнен към комуналните услуги – той е нещо, което всеки очаква да получава, наред с електричеството и водоснабдяването. Също така онлайн достъпът вече на практика е задължително да е безжичен. Повсеместните мобилни устройства изключват използването на кабели. Същевременно искаме да стриймваме клипчета и музика, без да трябва да окабеляваме дома си.

Паралелно с всичко това повечето сериозни геймъри продължават да предпочитат кабелната връзка и това е лесно обяснимо. Радио сигналът е по-лесно да бъде смутен, което може да окаже влияние върху закъснението на картината, което играчът вижда на екрана си.

Претегляйки тези, както и много други съображения бързо ставя ясно, че изборът на качествен рутер за дома всъщност не е чак толкова лесна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Правилното устройство трябва да предлага адекватен обхват - покритието дори в санитарните помещения е задължително. Скоростта на връзката също е от значение. Никой не иска да чака при зарежането на интернет страници или да пропуска фрагове в любимата си игра.

Спокойно може да се заключи, че най-удачното решение за съвременни дом са двубандовите рутери. Едно от най-добрите предложения на пазара е моделът DIR-809 на известната марка D-Link.

 

 

Защо двубандов

Устройството може да работи на 2,4 и 5 GHz, на които предлага скорости съответно до 300 и 433 Mbps. Защо обаче биха ви били необходими две честоти?

Най-общо казано двубандовите рутери предлагат по-силен сигнал, т.е. те са с по-голям обхват. Те са по-удачен избор за среди, в които се изисква по-голяма достъпност. Ако играете игри, не искате смущения и не ви харесват ограниченията на кабелите, то това е вашето устройство.

Най-простият сценарий е да играете игри и да сърфирате в мрежата през 2,4 GHz канала, като паралелно с това някой гледа филм или слуша музика в хола през 5 GHz.

Също така двубандовият D-Link DIR-809 може да се използва като рипийтър за увеличаване обхвата на вече съществуваща Wi-Fi мрежа. Ако считате, че в някоя стая сигналът не е достатъчно добър, то това устройство, отново, е чудесен избор. В този режим рутерът получава сигнал на едната честота и осигурява покритие на втората.

Защо D-Link DIR-809

Едно от основните предимства на модела е отличната му цена. Струва си да се отбележи и лесната настройка през уеб браузър или чрез мобилни приложения за Android и iOS. Трите антени пък осигуряват голям обхват, така че всички обитатели на жилището да са доволни (само защитете връзката си, за да не е доволен и съседът).

Разбира се, ако искате да играете на настолния компютър, то можете да се възползвате от 4-те 10/100 Mbps LAN порта.

За повече информация посетете сайта на D-Link.

Нагоре