AGNuke

Cougar 450M Iron Grey - геймърска мишка с дизайн за лява и дясна ръка

450M Iron Grey е оптична мишка от среден клас, с която Cougar цели да даде на геймърите всичко, от което имат нужда, на приемлива цена.

Cougar 450M Iron Grey

450М се бори в клас, в който има безпощадна конкуренция, за това и в мишката са обединени достатъчно много функционалности, които се стремят да наклонят везните в нейна полза.

Мишката има симетричен дизайн, който позволява тя да бъде използвана комфортно както с лява, така и с дясна ръка. Специалното покритие от двете страни на мишката помага за по-добрия захват. В долната част на мишката са разположени крачета, които осигуряват плавното движение по подложката. Важно е да се отбележи, че мишката тежи 95 грама и е доста лека, което я прави доста удобна за местене. Като цяло дизайна на мишката е семпъл и не ни изненадва с нещо особено. Но при положение, че мишката е предназначена за масовия потребител, няма и защо да се поемат рискове във външния вид.

 В добавка към симетричния дизайн мишката е оборудвана и с по 2 бутона от всяка страна, което осигурява пълната функционалност на мишката, когато се ползва с лява или с дясна ръка. Във всеки случай, с която и ръка да ползвате мишката, от страната на малкия пръст винаги ще имате бонус 2 бутона, които макар и неудобни, можете да използвате за каквото си пожелаете.

Като си говорим за бутони, сумата на всички тях в 450M Iron Grey е 8, като всеки един от тях може да бъде програмиран отделно и да му бъде зададена определена функция. И все пак стандартната функционалност на бутоните не би трябвало да е непозната за средностатистическия геймър, като мишката освен със стандартните M1, M2 и странични бутони е оборудвана с бутон за бързо превключване на бързината (DPI Switch) и Mouse Scroll. Специално за скрола можем да кажем, че Cougar са оцелили в десетката с него и наръбения му дизайн позволява безпроблемно приплъзване и е много удобен за използване.

 

Оптичния сензор на мишката на Cougar позволява увеличение на прецизността до 5000 DPI, като чрез бутона намиращ се под скрола можете да сменяте между 3 предварително зададени профила с различен DPI. 5000 е доста висок таван за DPI-я и е важно е да знаете, че по-големия DPI означава по-широк размах на курсора върху монитора ви при по-късо движение на мишката, за това експериментирайте с различните профили и намерете бързината, която ви допада най-много.

450M има цветна подсветка, която може да бъде избрана от 16.8 милиона цвята чрез Cougar UIX софтуерния панел, който можете да инсталирате на компютъра си. В същия панел можете да правите настройка на профилите на мишката, да програмирате бутоните на мишката както и други настройки. Мишката има 512 KB вътрешна памет, на която се пазят профилите и настройките, което е полезно, ако я ползвате на различни машини.

Като цяло Cougar 450M е добра симетрична мишка, която върши страхотна работа за гейминг и притежава нужните функционалности, за да позволи доста свобода и удобство при използването й.

Нагоре