Xen

Ето всички участници, които ще играят в груповата фаза на първи сезон

След като първата българска лига по електронни спортове е вече факт, време е да разберем и какво се случва в самото ѝ начало.

Процесът на развитие и динамика на Game Ninja League стартира силно с проведените мачове за определяне на първите участници в груповите фази. Четирите игри в лигата са Dota 2, League of Legends, Hearthstone и CS:GO.

Започваме с отборите, класирали се за груповата фаза на Dota 2. Те са както следва:

 1. Adrenal1ne Rush
 2. NIKO
 3. Aquantico
 4. StrategyInRush

Отворените квалификации се проведоха на 3-ти февруари. Поради недостатъчно явили се участници, в груповата фаза на Dota 2 първоначално ще се състезават четири вместо осем отбора.

Продължаваме с отборите в League of Legends - осем отбора в две групи:

Група А:

 1. VIGILANCE GAMING
 2. The Power Of Bulgaria
 3. Simpatqgite
 4. HARD L9

Група Б:

 1. Random 5
 2. The Lawbreakers
 3. Team Righteous Fury
 4. Daddy’s Team

Отворените квалификации се проведоха на 4-ти февруари. Тук имаше 23 записали се за участие отбора, от които, естествено, най-добрите осем продължават към груповата фаза.

Мачовете в груповата фази при тези две игри започват от 9-ти февруари, а вие можете да ги следите в нашите Twitch канали – esportsbg_dota2 и esportsbg_lol съответно в 19:00 и 21:00 часа.

Следват класиралите се в дисциплината CS:GO - осем отбора в две групи:

Група А:

 1. Bpro Gaming
 2. Outcasts
 3. Next Enforcers
 4. NiePravimOkoto

Група Б:

 1. headshotBG
 2. TDR-Gaming
 3. RecoveryBG
 4. DZVER

Отворените квалификации за CS:GO се проведоха на 27-ми януари. Първите мачове в група А и група Б вече се проведоха, като техните резултати може да проследите в съответните страници на двете групи, както и всички останали дни и часове за предстоящите мачове.

Последни, но не и по важност, са играчите на Hearthstone – осмина на брой, отново в две групи:

Група А:

 1. Prodigy
 2. Heartfilla
 3. eNzo
 4. RupertMurloc

Група Б:

 1. superlubo
 2. shumZ
 3. PunisherStan
 4. Bnight

Отворените квалификации бяха проведени на 28-ми януари. Първите мачове в група А и група Б също вече се проведоха и може да ги откриете в съответните им страници.

Мачовете в груповата фази при тези две игри можете да следите в нашите Twitch канали – esportsbg_csgo и esportsbg_hs съответно в 19:00 и 21:00 часа.

Подробности около формата на лигата

Припомняме ви, че това е втората фаза от общи три такива във всеки от двата полусезона, съставляващи един голям сезон в Game Ninja League 2018. Именно тази втора фаза е груповата фаза, като преди нея беше отворената онлайн квалификация, а след нея ще бъде фазата на онлайн плейофите.

В края на всеки полусезон в дисциплините ще бъде излъчен един победител, който ще участва в сезонните големи финали. След като и те приключат, всички отбори/играчи, участвали в груповите фази, ще бъдат поставени в непрекъсната годишна класация, влияеща се от тяхното представяне.

Кулминационното събитие на годината е наречено Game Ninja Finals 2018 – на него ще премерят сили победителите от двата сезона на Game Ninja League 2018, както и два гост отбора, класирани от затворена квалификация.

Пожелаваме ви много незабравими моменти с Game Ninja League 2018 и с любимите ви игри и отбори!

Game Ninja League 2018 се провежда с подкрепата на MSI Gaming.

Нагоре