Xen

5 причини да изберем гейминг във формат 4K

До преди няколко години 4K игрите се срещаха само в списъка с желания на ентусиастите, но в момента разполагаме с микс от хардуер и оптимизирани игри за пълно експлоатиране на така наречения гейминг. Редица аргументи са в основата на прехода от мейнстрийм гейминг към формат 4K.

 1. Превъзходно качество на изображението

  4K изображенията са приблизително 4 пъти по-големи от изображенията в резолюция Full HD и съдържат 8 милиона пиксела. Една интензивна сесия в Destiny 2 или Overwatch в 4K, където могат да се видят всички детайли създадени от разработчиците, става все по-достъпна и в близко бъдеще предстои да се превърне в стандарт.
   
 2. Най-добрия игрален опит, така както е замислен от разработчиците на игри
 3. Цени

  Най-новите игри от типа shooter, спорт и RPG, позволяват невероятен игрален опит в 4K резолюция и 60 кадъра в секунда. Разработчиците отдават голямо значение на високото ниво на детайлност, а най-хитовите заглавия предлагат наистина поглъщащо преживяване, което геймърите до скоро не можеха да изживеят поради хардуерни и софтуерни ограничения. Днес, ако притежавате подходящото оборудване, можете да се насладите максимално на най-новите игрови заглавия, тъй като те за това са създадени.
   
 4. Драйверите радикално променят изживяването

  Цените на хардуерното оборудване до скоро ограничаваше прехода на гейминга в 4K, но това неудобство претърпя промени през изминалата година, а PC компонентите за гейминг във формат 4K станаха значително по- достъпни. Периодично търговците на дребно не "пропускат възможността" да предлагат намаления на графични карти, процесори и монитори, които дават възможност на технологията 4K да извади на показ най-доброто от игрите.

  Не е необходимо да използвате SLI, за да играете игри в тази резолюция при 60 кадъра в секунда. Например една видеокарта GTX 1080 Ti е достатъчна, за да получите оптималното изживяване.
   
 5. Специализирани технологии за 4K игри

  В допълнение към отличната разделителна способност, която видео картите от ново поколение могат да предложат, съществуват и технологии NVIDIA Gameworks, които допълнително подобряват 4K геймплея: HBAO+ (радикална промяна в SSAO рендерирането, 3 пъти по-бърза от HBAO и 2 пъти по-детайлна), HFTS (един от най-технологично напредналите GameWorks алгоритми за създаване на реалистични сенки върху различни повърхности) и HairWorks (усъвършенствана симулация на човешка коса или козина при животните).

  Също така, мониторите са способни да възпроизведат изключително реалистични изображения с висока яркост, изключително добър контраст и много ниска латентност. Тези резултати се постигат чрез комбинация от хардуер и софтуер (чрез внедряване на G-SYNC технологии). Софтуерът увеличава честотата на опресняване на монитора за изключително фини преходи, което предпазва очите ви по време на дълги сесии за игри.
Нагоре