Със съдействието на:

Последни новини

Първи сезон на Game Ninja League беше истинско предизвикателство и поднесе страхотни битки между най-добрите отбори в България по CS:GO, League of Legends, Dota 2 и Hearthstone.

Първият полусезон на Game Ninja Hearthstone завърши с драматичен финал между Superlubo и EnZo, в който Любо беше коронясан за шампион, вземайки наградата от 100 лева и печелейки правото да играе на големия сезонен финал.

След тежки битки в груповата фаза най-добрите отбори и играчи от дисциплините Hearthstone и Counter-Strike: Global Offensive заеха полагащите им се места в плейофната фаза на Game Ninja League

Game Ninja League 2018 е българска лига по електронни спортове, която се провежда в два сезона, които се играят в онлайн и офлайн фази. Игрите, на които се провежда лига са CS:GO, Dota 2, League of Legends (отборни 5vs5) и Hearthstone (индивидуални 1vs1).

Всеки сезон е разделен на 2 полусезона. А всеки полусезон включва в себе си три отделни фази: отворена онлайн квалификация, групова онлайн фаза и онлайн плейофи.

На края на всеки полусезон се излъчва един победител, който участва на LAN сезонни финали.

След приключването на сезон първи и сезон втори на лигата, отборите участвали в груповите фази биват поставени в постоянна годишна класация на база на тяхното представяне.

Победителите от 2-та сезона на Game Ninja, както и 2 отбора, класирани от затворена квалификация, проведена с отбори, поканени от годишната класация, участват на кулминационното събитие на годината - Game Ninja Finals 2018.

Подробно описание на фазите можете да намерите в следващите няколко секции надолу, а датите за провеждане на мачовете от всяка една от фазите, може да намерите в календарите непоследствено след описанието.

Отворените онлайн квалификации са входната точка на Game Ninja League и са първата стъпка за участие в по нататъшните етапи на всеки полусезон на лигата.

За всяка дисциплина - CS:GO, Dota 2, League of Legends (отборни 5vs5) и Hearthstone (индивидуални 1vs1) ще бъдат организирани предварителни квалификации, в които могат да участват до 64 отбора/играча.

Квалификациите за всяка игра ще бъдат проведени на принципа на директната елиминация и ще се играят, докато не бъдат излъчени 8 отбора, които да заемат местата си в последващата групова фаза.

Мачовете в отворените квалификации при отборните дисциплини ще бъдат във формат Best of 1. Мачовете в отворените квалификации при индивидуалните дисциплини ще сe провеждат във формат Best of 3.

Един полусезон представлява три последователни взаимосвързани етапа, които са: отворена онлайн квалификация, групова онлайн фаза и онлайн плейофи.

Информация как да се запишете, условия за участие, правила и формат на мачовете в онлайн квалификацията очаквайте на 22-ри януари.

Дати за първите отворени квалификации:

27.01.18 - Counter-Strike: Global Offensive
28.01.18 - Hearthstone
03.02.18 - Dota 2
04.02.18 - League of Legends
Груповата фаза започва с приключването на отворените квалификации и излъчването на 8-те най-добри отбора/играча от тях.

В нея за всяка дисциплина - CS:GO, Dota 2, League of Legends и Hearthstone ще бъдат обособени две групи, A и B, във всяка от които, ще бъдат поставени по 4 отбора.

Мачовете в тази фаза ще се играят на принципа на Round Robin груповия формат, в който всеки играе срещу всеки. Срещите между участниците в отборните дисциплини ще се провеждат във формат "2 Game Series", а в Hearthstone във формат Best of 5.

На база на крайния резултат след изиграване на всички срещи в групата 2-та отбора заемащи 1-во и 2-ро място в своята група продължават в следващата фаза на онлайн плейофи.

В случай на равенство в резултата, което не позволява да се определят двата най-добри отбора, се играят допълнителни мачове, които ще определят кои отбори продължават в следващия етап.

Един полусезон представлява три последователни взаимосвързани етапа, които са: отворена онлайн квалификация, групова онлайн фаза и онлайн плейофи.

Информация за правила и формат на мачовете в онлайн груповата фаза очаквайте на 22-ри януари.

Дати за провеждане на мачовете от груповата фаза:
Онлайн плейофите започват с приключването на груповата фаза и излъчването на 2 отбора от всяка група, които да заемат мястото си във фазата на онлайн плейофите.

В нея за всяка дисциплина - CS:GO, Dota 2, League of Legends и Hearthstone биват класирани най-добрите два отбора или играча от група А и група B в респективната дисциплина.

Онлайн плейофите ще се проведат на принципа на директна елиминация, като участниците играят в схема от 4 участника.

Мачовете, които се играят в отборните дисциплини ще се играят във формат Best of 3. Мачовете, които се играят в Hearthstone ще се играят във формат Best of 5.

Победителят в онлайн плейофа за всяка от дисциплините бива класиран на Сезонните Финали на Game Ninja League, които ще се проведат след приключването на 2-та полусезона преди него. Също така победителят получава награда от 500 лева.

Всеки полусезон представлява три последователни взаимосвързани етапа, които са: отворена онлайн квалификация, групова онлайн фаза и онлайн плейофи.

Информация за правила и формат на мачовете в онлайн плейофите очаквайте на 22-ри януари.

Награда за 1-во място в отборна дисциплина: 500 лева
Награда за 1-во място в Hearthstone: 100 лева

Дати за провеждане на мачовете от онлайн плейофната фаза:
Game Ninja League Сезонни Финали се провеждат онлайн след приключването на двата предхождащи го полусезона.

На GNL Сезонни Финали се класират победителите във всеки от двата онлайн плейофа проведени в рамките на сезона.

Сезонните Финали ще се проведат между 2-та финалиста от всеки плейоф във формат Bo3 за отборните игри CS:GO, Dota 2 и League of Legends и Bo7 за Hearthstone.

Победителят на GNL Сезонните Финали е директно класиран на Game Ninja League Finals 2018, който ще се проведе след приключването на Game Ninja League Season 1 и Game Ninja League Season 2.

Награда за 1-во място в отборна дисциплина: 500 лева
Награда за 2-ро място в отборна дисциплина: предметни награди, предоставени от спонсорите

Награда за 1-во място в Hearthstone: 100 лева
Награда за 2-ро място в Hearthstone: предметни награди, предоставени от спонсорите

Дати за провеждане на Game Ninja League Сезонни Финали:
Game Ninja League Затворена Квалификация е специален формат, в който участват 8 отбора поканени на база представянето им по време на Game Ninja League. 2-та отбора/играча достигнали полуфинал на затворената онлайн квалификация биват класирани на Game Ninja League Finals 2018.

Според победите и загубите на отборите в груповата фаза на всеки от полусезоните отборите участвали в GNL биват поставени в класация на ESPORTS.BG.

В затворената квалификация за всяка дисциплина ще бъдат поканени отборите/играчите, заемащи от 1-во до 8-мо място в класацията, които вече не са директно класирани на GNL Finals 2018, като победител на Сезонен Финал.

При неотговаряне на условията за покана на Затворената Квалификация се продължава с покана на следващия в класацията, който отговаря на условията, докато не бъдат запълнени местата в затворената квалификация.

Повече информация за затворена квалификация ще бъде обявена скоро.
Кулминацията на Game Ninja League 2018 са Game Ninja League Финалите, които се провеждат на LAN живо събитие след приключване на двата сезона и затворената квалификация.

Класиралите се за Game Ninja League Finals за всяка от дисциплините са:

Финалист на Game Ninja League Сезон 1
Финалист на Game Ninja League Сезон 2

Полуфиналист Game Ninja League Затворена Квалификация #1
Полуфиналист Game Ninja League Затворена Квалификация #2

Формата на провеждане на финалите на Game Ninja League ще се проведе на принципа на директната елиминация, като ще се изиграят Полуфинали и Финали.

Награди:

Награда за 1-во място в отборна дисциплина: 2000 лева
Награда за 2-ро място в отборна дисциплина: 1000 лева
Награда за 3-то/4-то място в отборна дисциплина: 500 лева

Награда за 1-во място в Hearthstone: 500 лева
Награда за 2-ро място в Hearthstone: 300 лева
Награда за 3-то/4-то място в Hearthstone: 100 лева

Повече информация относно Game Ninja League Finals ще бъде обявена скоро.

Медийни партньори

Нагоре